EGMOND AAN DEN HOEF – Museumhoeve Overslot in Egmond aan den Hoef gaat vieren dat 25 jaar geleden een huurovereenkomst werd gesloten met het College van B&W van de toenmalige gemeente Egmond. Doel was om culturele activiteiten te gaan ontwikkelen en dat is gebeurd. De viering staat gepland op zaterdag 1 april.

Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom om het glas te heffen op de toekomst van Hoeve Overslot. Dat gebeurt met muzikale ondersteuning van de band Rits Rats.

Een dag later, op zondagmiddag 2 april, klinkt in Museumhoeve Overslot ‘moddervette’ bluesmuziek van The Blouzz. Dit gebeurt ‘onder het toeziend oog’ van bekende rock- en jazzartiesten, te zien aan de oude wanden, geschilderd door Paul de Vries en Jurriaan Leyen.

Verder verwacht de organisatie in de maand april nog  Town&Country, Tim Buter Band, Frank Kraaijeveld, Wieb Zigtema en Juicy Organism and Friends.

Vanwege de restauratie is de ingang aan de achterzijde. Voor alle optredens in Overslot geldt dat de deur open is vanaf 15.00 uur. De voorstellingen duren van 16.00 tot 18.00 uur. De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage ‘naar draagkracht en welbevinden’. Pinnen is in Hoeve Overslot niet mogelijk. Een zitplaats reserveren kan voor 10 euro (ter plaatse te voldoen). Reserveren kan per e-mailadres museumhoeveoverslot@gmail.com, onder vermelding van naam en e-mail adres.

In Museumhoeve Overslot is eveneens de Wunderkammer te bezoeken, met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia. Ook is er een schelpenmuseum. Het adres in het historische hart van Egmond aan den Hoef is Slotweg 42.

(Bron foto: Hoeve Overslot).