Kasper van Kooten, Erwin van Ligten en Talentstage met Steffen Morrison

ALKMAAR – In het weekend van 1 tot en met 3 juli kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen tijdens een zeer gevarieerd Zomer op het Plein- programma. Kasper van Kooten brengt samen met zijn band een eenmalig ‘best of’ concert, meestergitarist Erwin van Ligten komt met een muzikaal eerbetoon aan Jimi Hendrix en tijdens een nieuwe editie van Talenstage begeleiden studenten van Conservatorium Haarlem niemand minder dan topentertainer Steffen Morrison. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Popliedjes uit eigen platenkast
Kasper van Kooten en zijn band brengen platen uit vanaf 2002. Twintig jaar: dat moet gevierd worden met een eenmalig ‘best of’ concert bij Zomer op het Plein. Liefhebbers kunnen genieten van de fijnste Nederlandstalige popliedjes uit eigen platenkast. Vanwege het Orgelfestival in de Grote Kerk speelt Kasper op 1 juli vanaf 20.30 uur niét op het plein maar in de Grote Zaal van De Vest. Het theater is gratis toegankelijk, het reserveren van kaarten niet nodig en vol is vol. 

Jimi Hendrix en Eric Vaarzon Morel
Op zaterdagavond 2 juli vanaf 20.30 brengen één van Nederlands beste gitaristen Erwin van Ligten en zijn band een eerbetoon aan icoon Jimi Hendrikx. Zij brengen muziek aangevuld met achtergrondverhalen. Hij neemt een bijzondere special guest mee: flamenco virtuoos Eric Vaarzon Morel. 

Conservatoriumtalent begeleidt Steffen Morrison
Op zondagmiddag 3 juli vanaf 13.30 uur is het showtime op het Canadaplein, tijdens een nieuwe editie van Talenstage. Op het podium staan studenten van InHolland Conservatorium Haarlem, die in verschillende ensembles optreden. Voor het slotoptreden selecteerde topentertainer Steffen Morrison uit alle conservatoriumstudenten zijn eigen begeleidingsband.

Meer informatie
Zomer op het Plein is van 24 juni tot en met 5 augustus geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl. Zomer op het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand Café Klunder.

Kasper van Kooten