EGMOND AAN ZEE – Het Egmondse theatergezelschap ‘TOEMAAR’ speelt zaterdag 11 februari haar jubileumvoorstelling in ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee. Liedjes van weleer en een prettige dosis humor doen de veelal wat oudere mensen opveren van plezier.

“Dat is precies de bedoeling: mensen die niet vaak onder de mensen komen, blij maken. Hen laten voelen dat ze ertoe doen. Ze horen erbij in verzorgingshuizen, buurthuizen en bij verenigingen”, vertelt Janny Olling met gepaste trots. “Dat gevoel houden is heel belangrijk. Want je raakt je levensdoel kwijt als je eenzaam bent en je geen doelen meer hebt. Als je geen plezier meer kunt voelen en meemaken. Dan wordt je ongelukkig en ziek.”

‘Na corona zijn we er nog’

Wat tien jaar geleden begon met een idee van vijf vriendinnen op een terras in Egmond aan Zee is uitgegroeid tot een club van zestien leden. Een professionele pianiste, een ‘creabea’ voor onder andere het maken en regelen van kleding en een productieteam van drie mensen genieten al net zo als het publiek.

Het is een succesverhaal dat zelfs mogelijk bleek na het overleven van de coronatijd. Want toen viel de groep bijna uit elkaar.

Janny: “Dat hebben we mooi maar even niet laten gebeuren, mede door het doorzettingsvermogen van onze pianiste Nana Metonien. Zij vond dat deze club niet ter ziele mocht gaan. En dat vonden de anderen gelukkig ook. Dat is fantastisch. Zeker nu we ook nog eens dit jaar zijn volgeboekt met optredens”, zegt Janny. Ze denkt aan al die mooie momenten met een blij publiek en is zichtbaar ontroerd.

Kom ook!

Zing , lach en geniet samen met Theater TOEMAAR op zaterdag 11 februari in ontmoetingcentrum PostaanZee. De voorstelling begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. De theatergroep vraagt wel een vrijwillige bijdrage voor PostaanZee.

5 mei: vier de vrijheid met TOEMAAR

Zin om op 5 mei de theatergroep te zien optreden? Vrijheid en blijheid staan dan centraal. Deze voorstelling begint om 15.00 uur.