BERGEN NH – RTV80 TV zendt woensdag 10 januari live de bijeenkomst ‘Nieuw licht’ uit, verzorgd vanuit de Ruïnekerk in Bergen. Hierin praat dominee Engele Wijnsma met de Bergense advocaat Frans Willem Verbaas.

Deze derde bijeenkomst van Nieuw licht is onderdeel van een serie zinnige woensdagavonden in de Ruïnekerk. Maandelijks vertellen bekende en minder bekende Bergenaren over hun werk, hun motivatie en achtergronden. De avonden staan onder leiding van dominee Engele Wijnsma.

Asielrecht en vreemdelingendetentie

Verbaas is specialist op het gebied van asielrecht en vreemdelingendetentie. In Nieuw licht vertelt hij over zijn werk, waarin hij regelmatig mensen voor de poorten van de hel heeft weggetrokken. De advocaat vertelt over de actuele praktijk in Ter Apel en de uitdagingen waarmee Nederland geconfronteerd wordt, als het gaat om Afghanen die ons leger hebben bijgestaan.

De gerenommeerde jurist geeft aan de hand van uniek fotomateriaal inzicht in de problemen waarmee vluchtelingen in ons land te maken hebben. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen en gesprek.

Publiek is in de kerk welkom

Nieuw licht begint woensdag om 20.15 uur en is live te volgen op TV80 TV via Ziggokanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido kanaal 874, Trined kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Ook is de uitzending te bekijken via YouTube en de Kerkomroep. Maar natuurlijk is het publiek ook van harte welkom ín de Ruïnekerk. (Bron foto van Frans Willem Verbaas: Ruïnekerk Bergen).