SCHOORL/ GROET – Cultuur-historische vereniging Scoronlo presenteert woensdagavond 13 december in de Dorpskerk in Schoorl haar Jaarboek 2023. Dit Jaarboek is het visitekaartje van de vereniging.

Met 325 leden is Scoronlo de cultuur-historische vereniging van Schoorl, Groet en Camperduin. De leden houden zich bezig met de geschiedenis van dit gebied.

Redactieleden en Regionaal Archief

Het jaarboek is het zesde boekwerk in een succesvolle reeks die in 2018 begon, laat secretaris Frans Romkes weten. Bezoekers maken kennis met de jaarboekredactie. Er is een gesprek met de redactieleden: wie zijn deze mensen en hoe komt het jaarboek tot stand? De auteurs vertellen wie ze zijn, waarom ze verhalen schrijven over de lokale geschiedenis en waarom juist dit verhaal.

Het Regionaal Archief Alkmaar (RAA) wordt voorgesteld. Lisette Blokker, coördinator van het team dienstverlening, vertelt wat RAA doet en wat Lisette beweegt in haar werk.

Hef het glas

Scoronlo-voorzitter Ela Hulshoff-Voorn overhandigt het eerste exemplaar aan Lisette Blokker van het RAA.S Daarna heffen de aanwezigen het glas op het Jaarboek 2023. Volgens Romkes is er dan nog alle tijd voor ontmoetingen en gesprekken.

De Dorpskerk in Schoorl is te vinden aan Duinweg 5. De presentatie van het Jaarboek begint om 20.00 uur. Het formele gedeelte eindigt ongeveer rond 21.15 uur. Tot 22.00 uur staat het informele gedeelte op de agenda. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden om de bijeenkomst bij te wonen kan gratis en uiterlijk op 8 december via info@scoronlo.nl. Gratis parkeren kan op het parkeerterrein aan de Sportlaan in Schoorl.