EGMOND AAN DEN HOEF – Steunpunt Mantelzorg Bergen organiseert op woensdag 15 mei in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef een bijeenkomst over ‘Wegwijs in Zorg en Welzijn’. Dat gebeurt in samenwerking met het Mantelzorgcentrum.

Je hebt geen opleiding nodig om mantelzorger te worden. Toch wordt er van mantelzorgers veel kennis verwacht over het zorglandschap. Afkortingen als Wlz, Wmo, Pgb en Zin: niet iedereen weet wat dit betekent. Dat is precies de reden waarom Margitta Plantinga tekst en uitleg geeft. Zij is mantelzorgmakelaar bij het Mantelzorgcentrum in Schagen.

“Zij legt uit wat u kunt verwachten als mantelzorger, waar u verschillende soorten ondersteuning kunt halen en wat uw rechten en plichten als mantelzorger zijn. Er is – onder het genot van een kopje koffie of thee – ook gelegenheid met andere mantelzorgers te praten en ervaringen uit te wisselen. Alle mantelzorgers uit de gemeente Bergen zijn van harte welkom’, vertelt Carla Meliefste van Wijksteuncentrum De Sanderij in Schoorl.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van dorpshuis Hanswijk is Hanswijk 1 in Egmond aan den Hoef. Van tevoren aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Bergen is noodzakelijk en kan via telefoonnummer 072-5095267 of mail naar steunpuntmantelzorg@welzijnbergen.nl.