BERGEN – Op de dag dat Staatsbosheer een buitendag organiseert in Schoorl, met als onderwerp de paddenstoel, is er in Bergen aan Zee een paddenstoelendag op zondag 15 oktober. Van 11.00 tot 16.00 uur is er van alles te beleven in en rondom de Schaapskooi. Het IVN en PWN laten het publiek alles ontdekken over het wonderbaarlijke bestaan van de paddenstoel.

Bezoekers kunnen op grote tafels zien welke paddenstoelen ze zoal in ons gebied kunnen aantreffen en een boswachter geeft daarbij toelichting.

De kinderen kunnen figuurzagen, excursies, knutselen en zich laten schminken. Ook er is een kabouterpad waarover de kleintjes met een gids kunnen lopen. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten: een heks maakt heksensoep boven een houtvuur.

Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden, IVN en PWN vragen contant te betalen. De entree is vrij.

Parkeren en fietsen

De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren kan ongeveer tweehonderd meter richting Bergen aan Zee op parkeerplaats Uilenvangerweg. De parkeergelegenheid is beperkt, dus is het verstandig om met de fiets te komen. Bij slecht vinden de activiteiten binnen plaats, in de oude stal van de Schaapskooi.