Hospice Egmond, het huis waar zieke mensen in hun laatste levensfase zorg krijgen, heeft 169 vrienden die de organisatie financieel steunen. Zij werden lid van de Vriendenkring.

Initiatiefneemster en secretaris Jessica Zwart van het hospice, is er blij mee. “Ons bijna thuis-huis is een prachtige plek om de laatste kostbare tijd in door te brengen. Mede dankzij vele sponsors en lokale vaklieden staat er iets om echt trots op te zijn.”

“Enthousiaste vrijwilligers staan klaar voor de gasten en hun familie- en vriendenkring.”

“De vrijwilligers zorgen voor een fijn, schoon en sfeervol huis, waar ook lekker gekookt wordt.“

Een kleine kring van mensen steunde Hospice Egmond al in de Vriendenkring. Zij betalen jaarlijks € 15 voor het realiseren van de laatste wensen van de gasten en voor ondersteuning van de vrijwilligers in hun werkzaamheden, vertelt Jessica Zwart.

“Om de Vriendenkring uit te breiden voerden we een flyer-en publiciteitsactie in de lokale nieuwsbladen. Inmiddels staat ons ledental op 169, daar zijn we blij mee.”

Hospice Egmond wil leden van de Vriendenkring – als het past binnen de coronamaatregelen – een keer per jaar uitnodigen voor een Vriendenlezing. Hier kunnen zij ook andere vrienden ontmoeten.

Ook ontvangen de leden de nieuwsbrief.