ALKMAAR De 24-jarige Gerard W. is veroordeeld tot 18 jaar onvoorwaardelijk voor de moord op Frank Temme. Dat heeft de rechtbank van Alkmaar maandagmiddag bepaald.

Volgens de rechter heeft hij groot persoonlijk leed teweeg gebracht, zo bleef de familie lange tijd in het ongewisse over het lot van Frank.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden ook al 18 jaar cel tegen hem. Volgens de Officier van Justitie bracht Gerard W. Temme om na kalm beraad en rustig overleg en is daarmee moord bewezen.

Frank Temme (23) verdween in maart vorig jaar spoorloos. Zijn lichaam werd pas in november vorig jaar gevonden in de duinen bij Hargen aan Zee.

In de afgelopen maanden kwamen gruwelijke details over de moord aan het licht. Zo moest Frank Temme zijn eigen graf graven en zou Temme Gerard W. als zijn ‘beste vriend’ zien.

Tijdens de rechtszaak werd nog een ander gruwelijk details bekend: Het is niet zeker dat Temme al dood was voordat hij werd begraven.

W. kwam in het vizier van de politie doordat hij Temme op de dag van zijn verdwijning als laatste had gezien. Bovendien had hij tegen vrienden gezegd dat hij de moord had gepleegd. Na zijn arrestatie heeft hij categorisch ontkend.

Tegen twee undercoveragenten vertelde hij dat hij iemand had ‘omgelegd’ tijdens het delven van een graf in de duinen.

Op een pak sap dat in het graf is gevonden, zijn DNA-sporen aangetroffen die afkomstig zijn van W.

Geef een reactie