BERGEN – Leerlingen van groep 8 van de Matthieu Wiegmanschool en bewoners van het tegenovergelegen wooncomplex De Marke in Bergen maken woensdag 2 november de wijk mooier door planten en stuiken neer te zetten. Dat doen ze aan de kruising tussen de Tuindorpweg en de M. Wiegmanstraat.

Deze actie is onderdeel van de GroenSpoor Plantestafette waarbij diverse Noord-Hollandse gemeenten in oktober en november groene linten aanbrengen voor méér biodiversiteit en een mooie omgeving. Deze estafette begint in Heiloo en vindt de weken daarop plaats in Dijk en Waard, Bergen, Heemskerk, Uitgeest, Grootebroek, Alkmaar en Hollands Kroon.

De gemeenten gaan samen aan het werk met bewoners, scholen, zorginstellingen, ondernemers, lokale verenigingen en natuurverenigingen. Tijdens deze derde editie komt in elke gemeente een nieuw groenlint met bloembollen, vaste planten, struiken of bomen.

Koffie en thee bij de Matthieu Wiegmanschool

Op woensdagochtend 2 november staat om 10.00 uur in de school koffie en thee klaar. De Bergense wethouder Ernest Briët gaat in op het belang van de actie. Ineke Wynia van Landschap Noord-Holland geeft daarna uitleg over de verschillende planten. Zij vertelt hoe iedereen met een tuin kan zorgen voor meer vogels en vlinders in de tuin.

Na afloop krijgen alle deelnemers een cadeautje mee naar huis: biologische bolletjes. Daarmee kunnen ze in het voorjaar ook thuis genieten van bloemen, terwijl de insecten genieten van het voedsel.

De startschop

De wethouder opent de plantenestafette aan de Tuindorpweg met het planten van de eerste vaste plant. Daarna zetten de deelnemers de overige vaste planten in de grond met hulp van vrijwilligers van Groei en Bloei. Als alles klaar is, wordt het estafettestokje – de Startschop – doorgegeven aan Uitgeest. Dit is de volgende gemeente die meedoet aan de plantestafette.

Meedoen?

Wilt u helpen, dan bent u woensdagochtend 2 november om 10.00 welkom bij de M. Wiegmanschool aan het Zakendijkje. Opgeven hiervoor is noodzakelijk via de website van degroenereiger. Meer informatie is verkrijgbaar bij Dorien Kotterman via 06-52022555 en info@degroenereiger.nl.