ALKMAAR – Het evenement Wonderlicht in de Alkmaarse binnenstad trok afgelopen weekend 20.000 bezoekers. Tijdens drie avonden liepen zij langs vuurpotten, lichtinstallaties en straattheater en zagen ze een videoprojectie op de Molen van Piet.

Deze show werd speciaal ontworpen in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar en bracht een ode aan Adriaan Anthonisz, geestelijk vader van het Bolwerk en oud-burgemeester van Alkmaar. 

Aardbeving

Ook de Grote Kerk was onderdeel van Wonderlicht. Hier werd onder andere aandacht geschonken aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Zo was het mogelijk om direct aan Giro555 te doneren en kon men een kaarsje aansteken voor de slachtoffers. Terwijl de klanken van Turkse artiesten door de kerk klonken, zetten de bezoekers samen de kerk in het licht.

Het Canadaplein was omgetoverd tot festivalhart met zithoekjes. Het publiek genoot daar van marshmallows smelten en akoestische muziek van lokaal jong talent.

Kaartkopers doneren voor gezinnen

Driehonderd online kaartkopers doneerden een kaartje aan gezinnen die het zelf niet kunnen betalen. 

Op vrijdagavond vond het buddyproject plaats. Hierbij werden kwetsbare ouderen gekoppeld aan een buddy om zo Wonderlicht samen te beleven.

Derde editie Wonderlicht?

De organisatie blikt terug op een zeer geslaagde tweede editie en hoopt Wonderlicht ook volgend jaar weer te kunnen realiseren.