EGMOND AAN DEN HOEF – Ooit actief als kunstenaarscollectief Hafre, werden Hans van den Berg en Fred Valkering begin 1998 door de gemeente Egmond benaderd of zij interesse hadden om tijdelijk exposities te organiseren in de voormalige boerderij Overslot.

Omdat het pand na restauratie volledig gestript was, en er dus helemaal geen faciliteiten meer aanwezig waren, wilden zij aan dit verzoek voldoen, maar dan wel met een huurcontract en voor langere tijd, in verband met de te maken kosten, en zo geschiede.

Tijdens de opening van de expositie van zijn broer Doris, speelde Rinus Groeneveld samen met de legendarische jazzdrummer Han Bennink in Overslot.

“Juist deze jazzlegende heeft ons gewezen op de fenomenale akoestiek van dit pand, en daarom gingen we naast exposities ook muziek optredens programmeren”, aldus Hans van den Berg.

“Toen museum Westflinge moest sluiten omdat hun pand verkocht moest worden om geld vrij te maken voor de uitbreiding van de Broekerveiling hebben we een deel van hun collectie over kunnen nemen en sindsdien noemen we ons museumhoeve Overslot.

Inmiddels hebben we meer dan honderdduizend bezoekers mogen ontvangen en heeft museumhoeve Overslot zich ontwikkeld tot dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden en wijde omgeving.”

Op deze jubileumtentoonstelling is werk te zien van een aantal kunstenaars die in deze twintigjarige periode in Overslot hebben geëxposeerd, waaronder Doris Groeneveld, Madeleine Leddy, Tineke Tukker, Frank Kraaijeveld, Frits de Nooijer, Cees Broerse en de Egmondse kunstcollectieven HOR, Hallem en uiteraard Hafre.

De expositie wordt zaterdag 3 maart om 16.00 uur geopend en daarbij is iedereen van harte welkom. Zondag 4 maart speelt de band The Tall, Fat and Ugly vanaf 16.00 uur in museumhoeve Overslot, Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.