EGMOND AAN DEN HOEF – Meer dan 6000 bezoekers wisten in 2015 de weg naar het eeuwenoude museumhoeve Overslot tegenover de restanten van het Slot op den Hoef, te vinden.

Er waren bijzondere optredens op de zondagmiddag, het unieke schelpenmuseum en de collectie Naturalia, aangevuld met topstukken uit het museum West-Flinge, dat helaas gedwongen werd de deuren te sluiten.

Toppers waren het zeer goed bezochte museumweekend en het hoeverdorpsfeest met de kunstmarkt.

Maar ook de exposities van tekengroep Karmel onder de bezielde leiding van Frits de Nooijer en de expositie van Marianne Duif werden door vele bezoekers zeer gewaardeerd.

Menig passant heeft in 2015 een 2e hands boekje gescoord of geruild in de openbare boekenstal.

Er waren ook weer de onvergetelijke, door de huisfilosoof HP Corbee aangekondigde, vrij toegankelijke concerten op de zondagmiddag.

Optraden de complete Burn Brigade Big Band, de pianist Burton Greene, Jyoti Verhoef en Maya Fridman en Mark Ritsema, die dit jaar zowel met Summerhus, Polar twins als met The Bullfight heeft opgetreden.

Maar ook de optredens van lokale muzikanten als Mark Condren, Piet Visser Band en So Be It kregen veel waardering van het publiek.

Uniek was de tribute van Bintang’s Frank Kraaijeveld, Aad Hooft en gitarist Frans Ten Kley aan de muziek van Peter Green van Fleetwood Mac.

De fresco in de huiskamer

De boekenkast

Het schelpenmuseum

De ANWB schreef in het blad OP PAD over museumhoeve Overslot: “Het tegenover het slot gelegen museumhoeve Overslot is een uitje met een stip! Op de zomerzondagmiddagen extra leuk tijdens de jazz jamsessies.”

Het komende jaar hoopt het museum weer veel bezoekers uit binnen en buitenland te mogen ontvangen en te laten genieten van de Egmondse kunst, historie, schelpen, naturalia, antiquiteiten en muziek.

Dit samen met de vele vaste bezoekers, de vrienden van Museumhoeve Overslot, in dé culturele ontmoetingsplek van Egmond!

Geef een reactie