BERGEN – Museum Kranenburgh in Bergen sloot 2023 af met ruim 75.000 bezoekers op de teller. Niet eerder trok het museum zoveel bezoekers naar Bergen, waaronder ook de ruim 3.600 bezoekers van historisch museum Het Sterkenhuis.

De succesvolle tentoonstelling van Jeroen Henneman ‘Het leven der dingen’ bracht aan het begin van het jaar een recordaantal mensen op de been. Maar ook onder andere het grote wolkunstwerk ‘Guernica de la Ecología’ van Claudy Jongstra en de weefsels van plantenwortels van Diana Scherer in ‘Farming Textiles’ – nu te zien – kreeg in 2023 grote belangstelling.

Voor het museum alle reden om het huidige programma met een maand te verlengen tot en met 7 april.

Museum Kranenburgh opent vanaf 21 april vier nieuwe tentoonstellingen, waaronder een grote presentatie over meer dan honderd jaar verbeelding van het landschap in en rond Bergen. Hierbij is veel aandacht voor de natuur.

Museum Kranenburgh aan de Hoflaanzijde. (Foto Michel Claus).

Tentoonstelling Diana Scherer – Farming Textiles, 2023. (Foto Aad Hoogendoorn).

Tentoonstelling Claudy Jongstra – Guernica de la Ecología, 2023. (Foto Aad Hoogendoorn).

Johannes Graadt van Roggen, Duinlandschap. Olieverf op doek, collectie Museum Kranenburgh. (Foto Michel Claus.) Dit schilderij is te zien in de tentoonstelling In de rug van de zee’, vanaf 21 april.