EGMOND AAN DEN HOEF – Onder grote belangstelling is zaterdag het 25-jarig jubileumseizoen van Museumhoeve Overslot gestart met e speeches en een moment van stilte voor alle weggevallen vrienden van Overslot.

Met het heffen van het glas en de muzikale ondersteuning van de band Rits Rats, vierde Museumhoeve Overslot dat 25 jaar geleden een huurovereenkomst werd gesloten met het College van B&W van de toenmalige gemeente Egmond. Doel was om culturele activiteiten te gaan ontwikkelen en dat is gebeurd.

Town & Country Trio

Anders dan de steigers en de hekken doen vermoeden, gaan de culturele activiteiten in het oeroude pand gewoon door. Het publiek is zondag 9 april weer welkom vanaf 15.00 uur. Dan gaat het Town & Country Trio van Toon Hollanders optreden.

Toon is een veteraan op de Noord-Hollandse podia, bekend geworden met Pee Wee and The Specials waarmee hij onder andere op Pink Pop speelde en de muziek verzorgde voor het VPRO programma de Suite in de zeventiger jaren. Toon Hollanders speelt country songs beladen met liefdesverdriet, nostalgie en toch ook vreugde. De muziek klinkt ‘onder toeziend oog’ van bekende rock- en jazzartiesten die geschilderd te zien zijn aan de oude wanden. Paul de Vries en Jurriaan Leyen legde hen vast.

Verder verwacht Hoeve Overslot in de maand april Wally says No, Frank Kraaijeveld, Wieb Zigtema en Juicy Organism and Friends.

Tijdstip en kosten

Vanwege de restauratie is de ingang aan de achterzijde. Voor alle optredens in Overslot geldt dat de deur open is vanaf 15.00 uur. De voorstellingen duren van 16.00 tot 18.00 uur.

De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage ‘naar draagkracht en welbevinden’. Pinnen is in Hoeve Overslot niet mogelijk. Een zitplaats reserveren kan voor 10 euro (ter plaatse te voldoen). Reserveren kan per e-mailadres museumhoeveoverslot@gmail.com, onder vermelding van naam en e-mail adres.

In Museumhoeve Overslot is eveneens de Wunderkammer te bezoeken, met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia. Ook is er een schelpenmuseum. Het adres in het historische hart van Egmond aan den Hoef is Slotweg 42.

(Bron foto: Hoeve Overslot).