BERGEN NH – Sinterklaas bezocht inmiddels vrijwel alle dorpen in de gemeente Bergen. De intochten, behalve de eerste in Bergen, verliepen aangepast. Dit vanwege de coronamaatregelen. Alleen Egmond aan den Hoef staat nog op zijn verlanglijstje. Hier zorgen hij en zijn pieten op zondag 28 november voor een gezellige intocht.

Egmond aan den Hoef, 28 november
De intocht in Egmond aan den Hoef vindt plaats tussen 14.00 uur en 15.00 uur onder begeleiding van de fanfare van Lamoraal van Egmont. “Een feestmiddag in dorpshuis Hanswijk is helaas niet mogelijk”, meldt Helena Mâhr van de organisatie.

Bergen
De eerste Sinterklaasintocht was op 13 november in Bergen. Veel kinderen en hun ouders maakten hier kennis met Sinterklaas en zijn pieten.

Egmond aan Zee
Het sinterklaasfeest in Egmond aan Zee verliep op 20 november anders dan anders. Kinderen namen deel aan een speurtocht waarbij ook pieten rondliepen en tekenden op kleurplaten. Ook tante Yv, Ome Olaf en Opa Piet waren aanwezig. Zij zijn bekend van het lokale sinterklaasjournaal dat ook deze zender RTV80 TV uitzendt.

Groet
Sint en zijn pieten lieten zich op 20 november zien in Groet. De bijeenkomst in cafee Mereboer ging niet door. De ouders en kinderen ontvingen de sint met Pieten ’s morgens bij het Witte Kerkje.

Egmond-Binnen
Verder verliep de intocht in Egmond-Binnen op 21 november in gewijzigde vorm. De optocht ging door maar de bezoekers liepen niet achter de sint en Pieten aan maar stonden aan de kant. De bijeenkomst in De Schulp werd afgelast.

De eerstvolgende locatie waar Sinterklaas en zijn pieten zich laten zien is Egmond aan den Hoef. Ze lopen door het dorp vanaf dorpshuis Hanswijk tussen 14.00 en 15.00 uur.