BERGEN NH – Cees Roem, die afscheid neemt als VVD-raadslid – ontving dinsdagavond een Koninklijke onderscheiding: hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Roem kreeg de onderscheiding in de Ruïnekerk tijdens een buitengewone raadsvergadering van de gemeente Bergen waarbij de gemeente afscheid nam van de gemeenteraad 2018-2022. “Hij beet zich vast in dossiers en kwam op voor de inwoners”, aldus burgemeester Lars Voskuil.

De burgemeester bedankte de raadsleden voor hun inzet van de afgelopen vier jaar. Enkele raadsleden blikten terug op de raadsperiode en dankten elkaar voor de samenwerking. Speciale woorden waren er voor de raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe gemeenteraad. Dat zijn Tanny Glas, Ineke Braak-Van Kasteel, Rene Meijer, Annemieke Born, Jan Grondhout, Kees van Leijen, Cees Roem en Jan Snijder. Cees Roem schonk de gemeente Bergen een schilderij van de Amerikaanse illustrator Norman Rockwell die hij maakte voor de Verenigde Naties. Op het schilderij zijn mensen te zien van verschillende religies, seksen en achtergronden met daarop het onderschrift ‘Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’. Doel is dat mensen, ook in de gemeenteraad en in het college, op een gelijkwaardige wijze met elkaar omgaan, liet Roem weten.

RTV80 TV deed dinsdag verslag van de avond. De omroep doet dat ook woensdagavond 30 maart, vanaf 19.30 uur. Dan wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Cees Roem en burgemeester Lars Voskuil (foto: gemeente Bergen)