EGMOND AAN DEN HOEF – Bezoekers van het vier dagen durende Zomerfestival in Egmond aan den Hoef kijken terug op een geslaagd feest. Zondagavond eindigde het evenement aan de Slotweg, een feest dat anders was dan anders…

Een bekend programmaonderdeel was ook dit jaar de Kortebaandraverij aan de Herenweg, een evenement op de eerst dag van het zomerfestival op donderdag 7 juli. De kermis aan het eind van de Slotweg was weer aanlokkelijk voor jong en oud en Oudhollandse spelletjes voor ruim 30 teams (Bankoe Games) waren een feest om aan deel te nemen of naar te kijken.

Muziek en party

Nieuw dit jaar was een muziektent met foodtrucks op het naast de kermis gelegen grasveld. Bezoekers genoten hier van optredens van onder andere Bernard Karsten, Stef Horn, Bob en de Blue Band, de damesband Just for Fun en de Fjoertoeters, spelers van fanfareorkest Lamoraal van Egmont. Verder zorgden dj’s voor muziek. Vrijdag was er een vrijdagmiddagborrel en zaterdag een 80’s/90’s party.

Vernieuwd

Verantwoordelijk voor dit zomerfestival waren meerdere vriendengroepen uit Egmond aan den Hoef. Doordat horeca in het dorp is verdwenen, was het onzeker of de van oudsher bekende ‘Hoever kermis’ door zou kunnen gaan. Maar het evenement stond niet alleen als een ‘huis’ maar kwam er extra goed uit.

(Foto: Flessenpost uit Egmond)
(Foto: Flessenpost uit Egmond)
(Foto: Dion Laan)
De winnaars van de Bankoe Game in een ‘hot tub’ (Foto: Flessenpost uit Egmond)
(Foto: RTV80)
(Foto: Claudia Dubbeld-Dietrich)
(Foto: RTV80)
Foto: RTV80)
(Aangeleverde foto)