EGMOND AAN DEN HOEF – Het is al enkele jaren een bekend fenomeen in Egmond aan den Hoef: wekelijks wandelen zeventig- en tachtigplussers op vrijdagochtend hun ronde in het dorp. Nicole van der Maale, opvolgster van Nicole Weijling-Dissel, begeleidt hen hierbij.

Nicole daagt onderweg deelnemers uit tot het doen van oefeningen om te komen tot een sterker lichaam, meer balans en een stabiel looppatroon. Dit afgewisseld met de nodige gezelligheid. Dankzij de samenwerking tussen de maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z en Nicole kunnen de oudere inwoners van Egmond vanaf tachtig jaar gratis meelopen.

Centraal staat het rondje van 800 meter rond de Slotkapel in Egmond aan de nHoef, maar er is ook vaak een andere wandelroute.

Aangepaste oefeningen en gezelligheid

Nicole past de oefeningen aan naar ieders conditie: waar de één misschien even rust moet nemen zal de ander aangespoord worden de hele route in beweging te blijven. De wandelaars krijgen daarbij tips op het gebied van een gezonde leefstijl krijgen. Daarnaast staan gezelligheid en het elkaar ontmoeten op het programma.

Stem locatie en tijd af

Jongere geïnteresseerden in de zeventie plusgroep zijn ook welkom, zij betalen € 5,- per keer. De eerste les is gratis). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Nicole om een eerste les in te plannen en locatie en tijd af te stemmen. Dat kan via telefoonnummer 06-55810815.