EGMOND AAN DEN HOEF – Op zondag 6 november verzorgen het Egmondse orkest Lamoraal van Egmont en Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA) een concert in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam

De middag begint om 14.30 uur met de klanken van SHA, onder andere geinspireerd door Adolphe Sax. Hij was een Belgische bouwer van muziekinstrumenten. Zijn grootste bekendheid dankt hij aan zijn uitvinding van de saxofoon. Ati Lust soleert op de altsaxofoon met ‘het saxofoonconcert van Binge’.

In het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA) spelen zowel amateurs als professionals uit binnen- en buitenland. De muzikanten staan onder leiding van Lex Bak en speelt mee in de hoogste landelijke divisie. Het orkest is in 1938 al opgericht als de Shell Harmonie.

Lamoraal van Egmont

Het thuisorkest muziekvereniging Lamoraal van Egmond, onder leiding van Michael de Graaf, vervolgt het programma. Het programma is hierbij geïnspireerd door België, de roots van Adolphe Sax.

Tevens spelen de Egmondse muzikanten ‘the Last Journey‘. Het orkest speelde dit stuk ook op 4 juni tijdens ‘het Gala voor Siebe’.

De Belgische componist Bert Appermont schreef dit stuk ter nagedachtenis aan Siebe die óók bij Lamoraal speelde en in 2018 op 29-jarige leeftijd aan kanker overleed. Het stuk beschrijft het leven en de herinneringen aan Siebe Wittebrood.

Het concert op zondag 5 november duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Dorpshuis Hanswijk is gevestigd aan Hanswijk 1 in Egmond aan den Hoef. De entree van dit concert is gratis.

(Bron foto: Lamoraal van Egmont)