BERGEN NH – Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit de gemeente Bergen (NH) haalden samen € 26.334,- op.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers.”

“Wat mij elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al vijftig jaar de kracht van de Grote Clubactie.’

Van voetbalvereniging tot bridgeclub

Zo’n 350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Of je nu in je clubtenue aanbelt bij de buren of je oom en tante aan de andere kant van het land een appje met jouw verkooplink stuurt. Dit jaar bleek dat men meer dan ooit bereid was om een club te steunen.

Dit jaar deden in Bergen (NH) de volgende clubs mee, Zij haalden de volgende bedragen op (van dat geld gaat overigens 80% naar de club):

Bergen (NH): VV Bergen € 7680, Gymsportvereniging BE QUICK BERGEN € 2565, Scouting De Heerlijkheid € 1500, LR & PC Kennemerruiters € 513.
Schoorl: Duinrand S € 5838, Gymlust € 435.
Egmond aan den Hoef: On Stage Dance Studios € 2625, , Gymnastiekvereniging Spirit € 1464, Musicalvereniging de Hanswijckers € 786, VV Zeevogels € 345.
Egmond-Binnen: SV Sint Adelbert € 1020.
Egmond aan Zee: Gymnastiekvereniging Achilles € 1563.