EGMOND AAN ZEE – Soufiane Bouchikhi uit BelgiĆ« en Nienke Brinkman wonnen vandaag de Halve Marathon van Egmond. Maar liefst vijftienduizend hardlopers namen deel aan de hardloopwedstrijden Halve Marathon, Kwart Marathon, Businesslopen, recreatielopen en de minimarathon.

De harde tegenwind zorgde op het strand voor een zware wedstrijd, waardoor de lopers bij elkaar bleven. Andrea Deelstra liep bij de dames lange tijd voorop, maar werd ingehaald door Nienke Brinkman die met een ruime voorspong won. De heren passeerden pas op enkele kilometers van de finisch de koplopers van de dames.

Bij de heren behaalde Tom Hendrikse de tweede plaats. Na winnares Nienke Brinkman werd Andrea Deelstra tweede bij de dames. Derde werd Jennifer Gulikers.

Egmonders

Pech voor Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef. Zij liep een mooie wedstrijd totdat zij last kreeg van haar kuit en moest afhaken. Dat gebeurde in de duinen net voor de Bloedweg.

Henk Verdonk uit Egmond-Binnen behaalde de top 10 in het combiklassement, een wedstrijd voor mensen die deelnemen aan twee wedstrijden, namelijk de mountainbikewedstrijd ATB Egmond-Pier-Egmond op zaterdag en de Halve Marathon op zondag. Hij liep de wedstrijd in 2 uur en 28 seconden.

Ook Tibor Zwaan uit Egmond aan Zee liep in deze categorie. Hij kwam net even later over de finish.

RTV80 deed live verslag van de Halve Marathon op tv en radio.

Winnares Nienke Brinkman (Foto: Rob Glas)
Winnaar Soufiane Bouchikhi (Foto: Cees Castricum)
Winnaar Soufiane Bouchikhi (Foto: Sjef Kenniphaas)
Start op de Noord-Boulevard in Egmond aan Zee (Foto: Rob Glas)
(Foto: Rob Glas)
(Foto: Marja Bak-Aal)
(Foto: RTV80))
(Foto: RTV80)
(Foto: RTV80)
(Foto: RTV80)
Kids Run (Foto: Rob Glas)
Kids Run (Foto: Rob Glas)
(Foto: Rob Glas)
Muziek vanuit een auto langs de route (Foto: RTV80)
Tom Mol in gesprek met lopers (Foto: RTV80)
Schakelcentrum voor tv-uitzendingen in studio RTV80 in Egmond (Foto: RTV80)

DoorRedactie