SCHOORL/ BURGERBRUG – Dodenherdenking vindt donderdag 4 mei plaats op de Algemene Begraafplaats van Schoorl en bij het oorlogsmonument Zijpersluis.

De dodenherdenking in Schoorl start om 19.00 uur bij de vier oorlogsgraven. Het betreft een korte en intieme plechtigheid voor Schoorl, Groet en Camperduin, laat Comité 4 mei Schoorl, Groet en Camperduin weten.

Burgemeester Lars Voskuil van de gemeente Bergen gaat hier na de twee minuten stilte een korte rede uitspreken. Bij de graven worden bloemen neergelegd. Op het monument voor de weggevoerde joden wordt een steentje gelegd.

Oorlogsmonument Zijpersluis

Om 19.45 uur start een stille tocht naar het Oorlogsmonument Zijpersluis aan de N9 in Burgerbrug voor een gezamenlijke herdenking voor de inwoners van Schoorl, Groet en Camperduin. Hierbij is een delegatie vanuit de gemeente Schagen aanwezig.

De stille tocht start op de hoek Regbertslaan/Parallelweg N9. Bij het monument worden – na de twee minuten stilte om 20.00 uur – kransen en bloemen gelegd. Het bekende gedenkteken, ontworpen door Willem Reijers, is op 4 mei 1947 onthuld. (Bron foto: Comité 4 mei Schoorl, Groet en Camperduin).