SCHOORL – Voedselbank Enjoy Food in Schoorl sluiten noodgedwongen, de laatste uitdeeldag van voedsel is op woensdag 12 april. De onderneming stopt vanwege een tekort aan personeel, laten Henk en Hanja Jong weten.

Het runnen van een voedselbank kost veel tijd en energie en daarom zochten de twee ondernemers naarstig naar één of twee mensen voor het overnemen van hun begeleidingstaken.

“Dit werk is heel intensief. Het betekent iedere woensdag de leiding nemen en het team van vrijwilligers aansturen. Verder de verantwoording nemen over de voorraden levensmiddelen en wekelijks zorgen voor een volwaardig voedselpakket. Ook is het noodzakelijk contact te onderhouden met alle winkeliers en gevers, overige voedselbanken en alle andere mensen en organisatie’s die meehelpen”, vertelt Hanja.

Hanja en Henk laten weten dat mensen die gebruikmaken van de voedselbank in Schoorl een goede begeleiding krijgen. Hanja: “We verwijzen alle gezinnen naar andere voedselbanken, voornamelijk in Alkmaar. Elk gezin krijgt een mooi bedrag aan Jumbobonnen mee, zodat zij in de overgangsperiode zelf boodschappen kunnen doen.”

‘Met pijn in het hart’

Hanja en Henk sluiten de voedselbank met pijn in het hart. Maar ze kijken met dankbaarheid terug. “We hebben veel mensen geholpen, bijvoorbeeld tijdens de lockdownperiode. We hielpen bijvoorbeeld Oekraïeners en bieden nu nog voedselpakketten aan tien gezinnen.”

De twee bedanken via Facebook iedereen voor hun financiële gaven, goederen en het medeleven. “In het bijzonder danken wij de winkeliers die trouw tweeënhalf jaar hebben gegeven, onze Protestantse gemeente en de Katholieke Kerk. Ook danken we de Lionsclub voor hun inzet, de Volkstuinvereniging, Barry Foundation en ieder ander die bijgedragen heeft.”

Foto: Henk en Hanja Jong (Foto: Voedselbank Enjoy Food).