EGMOND AAN DEN HOEF – Een stralende zon, marktkramen en lekkernijen in de straten van Egmond aan den Hoef en oldtimes. Het waren zondag slechts enkele ingrediënten van de tweede dag van het Hoever Dorpsfeest in Egmond aan den Hoef.

Daarnaast genoten veel mensen van muziekoptredens voor de deur van dorpshuis Hanswijk. Hier verzorgde Flierefluiters Toneel een kindertheaterprogramma. Daarnaast was er een playbackshow en gaven shantykoor de Zâalnêelden en het Egmondse feestkapel De Fjoertoeters een optreden. Ook de meidengroep Just4Fun en de rockcoverband Five Times Rock schitterden op het podium. Tot slot zorgde het dj-duo Oases voor gezelligheid.

Playbackshow. (Foto: Yvonne Munnik).

De Zaalneelden. (Foto: Nathalie Peters Koopmans).

Liefhebbers van oldtimers konden, net als zaterdag, klassieke auto’s bekijken. Eigenaren van de oldtimers vertelden hun verhalen hierbij.

Scoutinggroep De Geuzen uit Alkmaar organiseerde een activiteitenprogramma met bijvoorbeeld de spellen spijker slaan, blikgooien met oude schoenen, hinkelen op een hinkelbaan, een toren bouwen, koken, puzzelen en tekenen. “Gelukkig was er een zwembadje om de waterpistolen te vullen zodat we de dinos konden omschieten. Hierbij schoten we soms per ongeluk op elkaar”, laat de groep weten op Facebook.

Kortom: dag twee van het Hoever Dorpsfeest in Egmond aan den Hoef verliep prachtig, laat de organisatie weten. Hetzelfde geldt voor het dorpsfeest op zaterdag, hierbij stond de geschiedenis van Egmond aan den Hoef centraal. (Tekst: Evert Visser/ RTV80).

(Foto: Nathalie Peters Koopmans).

(Foto’s: Yvonne Munnik).