SCHOORL – Goed nieuws voor de Bergenaren Coen en Hoa Nguyen van LOEMPI, de mobiele verkoopwagen voor Vietnamese loempia’s. LOEMPI krijgt weer een plek in het centrum van Schoorl.

Elke zondag mag de kar van Coen en Hoa staan op de hoek Laanweg en de Van Brederodeweg. Dit is de plek waar op vrijdag en zaterdag de haringkar staat opgesteld.

Verontwaardiging

Hoa en haar man Cuong verkochten 32 jaar lang loempia’s aan de rand van de Schoorlse duinen, maar moesten vorig jaar december gedwongen hiermee stoppen. Door nieuwe regelgeving werd hun standplaats verloot aan een ander bedrijf. Dat zorgde voor veel verontwaardiging. Zo werd een petitie online gezet die maar liefst vijftienhonderd keer werd ondertekend.

De nieuwe vergunning is het resultaat van een gesprek tussen wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman, zijn topjuristen en de familie Nguyen. Hierdoor komt er nu een einde aan een periode van gesteggel en onzekerheid over de toekomst van Loempi en kunnen Coen en Hoa de komende jaren hun snacks weer aanbieden aan de grote klantenkring in Noord-Holland.

Hoa en Cuong willen sowieso vanaf zondag 24 september hun loempia’s weer verkopen in Schoorl, maar misschien lukt het al aanstaande zondag 17 september. De vergunning kwam onverwachts en daarom moet het echtpaar nog wel wat voorbereidende werkzaamheden verrichten.