EGMOND AAN DEN HOEF – De voorlopige opbrengst van de Hoeverveiling bedraagt 18.400 euro. Zo bleek zaterdagavond 4 november na het evenement in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

Taarten, sommigen met een verrassing erin zoals een sierraad of een dinerbon, kaartjes voor voorstellingen van de musicalverenigingen Horizon en Hanswijckers, cadeaubonnen en wijn- beauty- en levensmiddelenpakketten. Boottochten en uitnodigingen voor een etentje bij mensen thuis.

Het zijn zomaar voorbeelden van in totaal tweehonderd kavels die onder hamer gingen. De veilingmeesters Samanta de Groot, Gerard Belleman en Gerard Scholten zorgden voor nóg meer sfeer in het dorpshuis. Gewild was ook het Rad van Fortuin waarbij deelnemers leuke prijzen wonnen.

Egmonders doneerden de afgelopen weken spullen en diensten met als doel ze te laten veilen. De helft van de opbrengst gaat vervolgens naar de Rooms Katholieke Kerk Heilige Margaretha Maria Alacoque in Egmond aan den Hoef. De andere helft wordt verdeeld en gaat naar Voetbalvereniging Egmond, Gymvereniging Spirit, musicalvereniging De Hanswijckers, het orkest Lamoraal van Egmont, sportcentrum Wimmenum en de koren Soli Deo Gloria en Houverture.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers die ervoor zorgden dat er producten waren te veilen. Dank ook aan alle goede gevers, sponsoren, kopers.