BERGEN – Een 71-jarige vrouw uit de gemeente Bergen is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude en is hierdoor ruim zesduizend euro armer. De vrouw die geld opnam van de bankrekening van het slachtoffer is vastgelegd op camerabeelden. De politie vraagt via politie.nl om meer informatie over deze zaak.

De tekst loopt door onder de foto.

Op 8 januari werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voordeed als een medewerker van de senioren helpdesk van de bank. De zogenaamde bankmedewerkster vertelde de Bergenaar dat een groot geldbedrag was overgemaakt naar het buitenland. De bank zou deze overboeking geblokkeerd hebben.

De zogenaamde bankmedewerker moest voor de veiligheid haar bankpas afgeven aan een andere bankmedewerker. Deze heeft de pas bij haar opgehaald waarbij de Bergenaar ook haar pincode doorgaf. Verder gaf ze haar telefoon mee om uit te lezen welk virus geïnstalleerd zou zijn. De daders pinden grote bedragen van de rekening van de 71-jarige vrouw. Zo is er onder andere met haar bankpas afgerekend bij een elektronicazaak aan de Noorderkade in Alkmaar.

De vrouw die betaalde met de bankpas van het slachtoffer is vastgelegd op camerabeeld. Er is in totaal ruim zesduizend euro buitgemaakt.

Signalement verdachte

De vrouw is licht getint, heeft lang en zwart krullend haar. Ze draagt lange nagels en heeft lange wimpers. Ze draagt een donkerkleurige jas met bontkraag van het merk Canada Goose. De politie vraagt meer informatie hierover door te geven via 0800-6070.

ByEvert