BERGEN NH/ HEERHUGOWAARD – Kinderen met en zonder beperking van de basisscholen Van Reenenschool en de Lucebertschool in Bergen en het speciaal onderwijs (Mytylschool) sporten samen tijdens 2be2gether On Tour. Dat doen ze op maandag 25 maart op de Mytylschool ‘De Ruimte’ in Heerhugowaard.

De kinderen, uit de groepen 3 tot en met 7, sporten in mixed teams en doen verschillende sporten, zoals rolstoelbasketbal, judo en samenwerkingsopdrachten.

‘Meer respect en bewondering voor elkaar’

Jongerenwerk Bergen (Stichting Welzijn Bergen) organiseert deze gymles in samenwerking met de sportleraren van Mytylschool De Ruimte en het jeugdbestuur, bestaande uit oud-deelnemers.

De openbare scholen voelen zich bijzonder vereerd om hieraan mee te mogen doen, omdat dit zo goed aansluit bij de gedachte dat het deze vorm van onderwijs voor iedereen toegankelijk is.

De ervaring van de afgelopen jaren leert dat jongeren met en zonder beperking aan het eind van de dag meer respect en bewondering voor elkaar hebben, zegt een woordvoerder van de organisatie. “Samen bewegen en sporten vinden de scholen erg belangrijk, omdat iedereen welkom is op het openbaar onderwijs.” (Foto: aangeleverd).