EGMONDEN – De foto’s zijn impressies en niets is nog definitief. Maar toch is het interessant een mogelijke blik op te vangen van het nieuw te creëren voetbalfusieterrein van VV Egmond op de locatie van de voormalige club Zeevogels aan de Hogedijk in Egmond aan den Hoef. Althans, dat was de mening van de aanwezigen van een sponsoravond van VV Egmond in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Aan de vorming van de fusie ging veel vooraf. De plannen om de voormalige clubs Zeevogels (Egmond aan den Hoef), Egmondia (Egmond aan Zee) en Sint Adelbert (Egmond-Binnen) samen te voegen tot de fusieclub VV Egmond gaan terug tot zeker 2014. De afdeling rechtspraak van de Raad van State vernietigde een eerder plan om te kiezen voor de Egmonderstraatweg als fusielocatie. Dat gebeurde in augustus 2022. Vervolgens besloten de drie clubs de beslissing voor een locatiekeuze – op één van de drie bestaande terreinen – over te laten aan de gemeenteraad. De keuze viel uiteindelijk op de Hogedijk.

Tekst loopt door onder de foto’s.

‘Over twee jaar alles rond’

Gesprekken met de gemeente over de invulling van de nieuwe fusielocatie zijn gaande en zijn intensief en constructief, laat VV Egmond weten. De fusieclub wil graag over twee jaar alles rond hebben en kunnen spelen op het nieuwe complex. Sinds de zomer van 2023 is de voorbereiding in volle gang: er wordt nog steeds volop getekend, geschetst en gepland.

VV Egmond laat weten dat de funding voor het complex, met vier natuurgrasvelden en één kunstgrasveld, rond is. De gemeente Bergen financiert, laat het grote en royale complex aanleggen, en
wordt eigenaar. VV Egmond gaat het terrein huren. De club laat weten volop bezig te zijn om de funding en financiering rond te krijgen. VV Egmond noemt dit een enorme uitdaging die links- of rechtsom wel gaat lukken. Zie ook de website van VV Egmond. (Bron afbeeldingen: VV Egmond).

Schets van het niet te realiseren complex.