BERGEN – Ook tijdens de bouw van een school is het hoogste punt een moment om te vieren, vindt de Bergen Scholengemeenschap. En dat gebeurde donderdagmiddag feestelijk.

Met deze belangrijke mijlpaal komt de verhuizing van de BSG terug naar de Rondelaan in zicht. Doel is het gebouw begin 2025 te openen. De tijdelijke ingebruikname van de voormalige Mytylschool aan de Oudtburghweg komt dan tot een eind.

Vlag in top

BSG-medewerkers, bouwpersoneel, omwonenden en leerlingen van de naastgelegen basisschool Bosschool kwamen donderdag bij elkaar. De BSG-huisband verwelkomde iedereen op de bouwplaats met muziek. Medewerkers van aannemersbedrijf J.M. Putter én BSG-medewerkers liepen naar de bovenste verdieping en hezen daar de vlag.

Aannemer Arjan Putter vertelde over de voortgang van de bouw: “Het dak wordt de komende weken waterdicht gemaakt. Dan gaan we verder met het afmaken van de buitenkant en daarna met het afbouwen van de binnenkant.”

De tekst loopt door onder de foto.

‘Hard werken en samenwerken’

Ook rector Reinoud Buijs is verheugd dat het hoogste punt is bereikt en benoemde onder andere de samenwerking tussen de gemeente Bergen, de aannemer en de school. “Bijzondere prestaties zijn niet alleen toe te schrijven aan hard werken. Samenwerking tussen alle partijen is minstens net zo belangrijk”.

De leerlingen starten komend schooljaar op de tijdelijke locatie, die de kleinschaligheid van de basisschool benadert. Rond de kerstvakantie verhuizen ze terug naar de rand van het Bergerbos. Buijs: “Een nieuw gebouw waarin de fijne, vertrouwde en veilige sfeer van de BSG volledig tot zijn recht zal komen.”

(Bron foto’s: Fer Korver).