EGMOND-BINNEN – Toneelgroep Spiegel speelt deze week in dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen het stuk ‘Beschuit met muisjes’. Vanaf woensdag is het stuk vier dagen achter elkaar te zien.

(Bron foto: Toneelgroep Spiegel).

‘Beschuit met muisjes’ is een meedogenloze, maar liefdevolle satire over familie en geld en over het verschrikkelijke gevoel dat ‘t geluk steeds weer nét door je vingers kan glippen… Hoewel Herman Heijermans het al in 1910 schreef, blijkt het ook nu nog verrassend actueel, scherpzinnig en vol humor.

Riante erfenis

Prosper Bien Aimé zwaait samen met zijn vrouw Jeanne de scepter over een, helaas slechtlopend, familiepension. De schijn wordt nog voortdurend opgehouden, maar het pension huisvest eigenlijk alleen nog maar eigen familieleden. Hierdoor lopen de schulden steeds hoger op. Dan lijkt het gezin plotseling gered door een onverwachte en misschien wel heel riante erfenis.

Toneelgroep Spiegel speelt ‘Beschuit met Muisjes’ op 17, 18, 19 en 20 april. Het stuk begint om 20:15 uur in Dorpshuis de Schulp in Egmond Binnen. Kaarten zijn te reserveren via de website van Spiegel.