BERGEN NH – Burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn reikten deze week tijdens de traditionele Lintjesregen elf Koninklijke Onderscheidingen uit in de gemeente Bergen.

Burgemeester Lars Voskuil overhandigde zondag Arthur Dontje (65) uit Schoorl een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. De eigenaar van Beach Restaurant Prince George in Camperduin kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de samenleving. Niet alleen binnen de gemeentegrenzen van Bergen, maar ook regionaal en internationaal.

Jeugdlintje voor Jolein

Op haar verjaardag is donderdag Jolein ten Have uit Bergen onderscheiden met het jeugdlintje. Jolein is, zelfs met haar jonge leeftijd, al jaren als vrijwilliger actief bij evenementen in de gemeente.

De tekst gaat onder de foto verder.

Historische Vereniging Bergen

Drie gedecoreerden ontvingen diezelfde dag hun onderscheiding bij ’t Oude Hof in Bergen voor onder andere hun inzet bij de Historische Vereniging Bergen (HVB). De heer Sjoerd Boersma (70) uit Bergen ontving de onderscheiding voor zijn inzet voor de Protestantse gemeenschap en activiteiten bij de HVB. Priska, de vrouw van de burgemeester, overhandigde de bloemen.

Mevrouw Fien Jansen-de Wit (72) uit Bergen zet zich al ruim 27 jaar belangeloos in voor de HVB. Daarnaast is zij sinds 1982 actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen waaronder de Kunst10Daagse. De heer Theo de Graaff (75) uit Bergen is eveneens actief bij de HVB. Ook werkt hij als voorzitter bij de Berger Bridge Club. Allen worden geprezen, omdat men altijd een beroep op hen kan doen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Vader en zoon de Boer

Onder de gedecoreerden dit jaar was ook een bijzonder duo. Vader en zoon Jaap (79) uit Schoorl en Jelle (51) uit Bergen kregen een onderscheiding. Jelle voor zijn verbindende en motiverende inzet bij verschillende verenigingen en stichtingen als de Oranje Vereniging Bergen en Stichting Pim van der Putten. Zijn vader Jaap zet zich al twintig jaar in voor verschillende maatschappelijke functies in onze regio en de provincie Noord-Holland.

De tekst gaat onder de foto verder.

Inspiratie voor anderen

Vrijdag kregen mevrouw Chrystel Cochius (76) uit Schoorl en mevrouw Anna Marie van Dam-Leeuwenkamp (80) uit Groet een lintje opgespeld. Beide vrouwen worden geprezen als voorbeeld en inspiratie voor anderen.

Mevrouw Chrystel Cochius is al meer dan vijftien jaar actief als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk in de gemeente Bergen en onder andere actief lid bij wijkvereniging Aagtdorp. Ze is gedreven en verbindt onze samenleving met haar inzet, zo staat geschreven in de voordracht.

Mevrouw Anna Marie van Dam geeft al meer dan vijftig jaar gymles aan jong en oud bij Gymlust in Schoorl. Zelfs op haar mooie leeftijd van tachtig jaar verzorgt ze nog lessen met veel enthousiasme en energie.

Tour door Egmond

In Egmond aan Zee maakte de burgemeester en kinderburgemeester een tour langs bijzondere locaties om de onderscheidingen uit te reiken.

De tour startte bij de Prins Hendrikstichting voor de onderscheiding van de heer Sjaak den Outer (76) uit Egmond aan Zee voor zijn inzet als mantelzorger en begeleider bij deze stichting.

Vervolgens deed de burgemeester Museum Egmond aan Zee aan voor de onderscheiding van Gerjan Zwaan (74) uit Egmond aan Zee. De Derper ontvangt de onderscheiding voor zijn verschillende functies bij lokale initiatieven als De Parel, klankbordgroep historisch Egmond en de Duinlandjesvereniging ‘Om de Noord’.

Sportpresentator RTV80

Een mooi moment ook voor Adri Wittebrood uit Egmond en alle medewerkers van RTV80. In een volle studio in Egmond aan Zee kreeg Adri vrijdagmorgen een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn.

De Egmonder kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet bij lokale voetbalclubs, sportevenementen en zijn rol voor de sportredactie van RTV80. Wittebrood presenteerde vele jaren het sportprogramma Zondagsport 80 op RTV80 Radio en organiseerde vele andere sportuitzendingen voor de omroep. Hij was veel te horen op radio en televisie. Adri is nu Lid in de orde van Oranje-Nassau.

(Foto: RTV80).

Trotse burgemeester

Burgemeester Voskuil laat weten buitengewoon trots te zijn op de inwoners uit de gemeente Bergen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. “De toewijding en betrokkenheid die zij hebben bij de samenleving is een voorbeeld voor ons allen”, aldus de burgemeester. “Van harte gefeliciteerd!” (Foto’s: Hans Brouwers/ Habrofotografie).