BERGEN – Loco-burgemeester Jan Houtenbos bracht het echtpaar De Bruin – Meijer op donderdag 27 december een bezoek, vanwege hun 60-jarig huwelijksjubileum. ‘s Middags werden ze met een paardentram naar hotel Blooming gereden, waar het feest plaatsvond.

Hans (Rotterdam, 20-7-1930) en Marianne (Enkhuizen, 26-8-1936) leren elkaar kennen op het werk in Rotterdam. In 1955 verloven zij zich.

Op 27 december 1958 trouwen ze in het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Fiscaal was het aantrekkelijker om nog nét voor het nieuwe jaar te trouwen, maar ook het noodlot dwong tot een huwelijk als Hans’ moeder overlijdt.

Zijn vader was al overleden, dus de minderjarige broer en zus van Hans hadden een thuis nodig. In 1960 worden de eigen kinderen Raymond, en in 1962 Daphne, geboren. Marianne werkte in een modewinkel en deed de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Zij opende hierna een schoonheidssalon aan huis.

Als Hans een jaar of veertig oud is, begint hij in de avonduren met de studie Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit.

In 1981 wordt hij benoemd tot Officier van Justitie in Alkmaar, en verhuist het gezin naar Bergen. In 1987 werd hij geinstalleerd tot Advocaat Generaal aan het Gerechtshof van Amsterdam.

In 1990 ging Hans met de VUT en was hij onder andere voorzitter van de koorvereniging Bergen en ski club Il Primo, voorzitter van de Commissie Beroep en Bezwaarschriften van de gemeente Bergen, hij was actief voor VVD Bergen, en was wethouder/ loco-burgemeester.

Anno nu woont het echtpaar nog steeds geheel zelfstanding in een mooi huis met grote tuin in Bergen, ze genieten volop van elkaar en van het leven, samen met de 4 kinderen/ schoonkinderen en de 6 kleinkinderen met partners: een mooi voorbeeld van hoe een mens oud zou willen worden!