EGMONDEN/ HEILOO – De inzameling van geld tijdens de Fjoertoer in Egmond en Heiloo bracht 6000 euro in het laatje voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade.

De sprookjesachtige lichtjeswandeling vond plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 november. Maar liefst 15.500 wandelaars genoten van het Fjoertoer Egmond spektakel. “We hebben er even op moeten wachten, de laatste editie dateert alweer uit 2019. De ontlading na afloop was des te groter”, aldus een woordvoerder van sportorganisatie Le Champion.

“Het thema Fjoertoer Wildlife zorgde overduidelijk voor veel inspiratie bij de kunstenaars, bewoners, deelnemers en artiesten. Wandelaars konden op grote afstand al genieten van vliegende, lichtgevende vlinders en octopussen. Zij werden verrast door een vuurspuwende draak en daarnaast was de manege in Heiloo volledig omgetoverd tot jungle.”

“We bedanken alle betrokken partijen en hopen dat alle wandelaars een leuke dag hebben gehad en volgend jaar weer aan de startstreep staan!”

(Foto: Le Champion)