BERGEN – Het IVN en PWN organiseren op zondag 9 oktober in Schaapskooi Bergen een groots opgezette paddenstoelendag om het publiek alles over het wonderbaarlijke bestaan van de paddenstoel te laten ontdekken.

Bezoekers kunnen op grote tafels zien welke paddenstoelen je zoal in dit gebied kunt aantreffen en
een boswachter geeft daarbij toelichting. In het bezoekerscentrum hangen paddenstoelenfoto’s en er is een expert aanwezig met een microscoop om details te kunnen bekijken.

Workshop, excursies, kinderactiviteiten en kraampjes

Er is een workshop over eetbare paddenstoelen en excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen. Ook zijn hier kraampjes te vinden met informatie en verkoopmateriaal.

Kinderen kunnen vogelhuisjes timmeren, knutselen, aan excursies deelnemen en zich laten schminken. Er worden verhalen voorgelezen en een heks maakt heksensoep boven een houtvuur. Kleine kinderen kunnen met een gids het kabouterpad lopen. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten.

Kosten en parkeren

Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden, maar de entree is vrij. De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren kan ongeveer tweehondeerd meter richting Bergen aan Zee (parkeerplaats Uilenvangerweg). De bparkeergelegenheid is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op
de fiets, vraagt de organisatie.

Bij slecht weer vinden de de activiteiten binnen plaats in de oude stal van de Schaapskooi.