BERGEN NH – E-Fiber heeft woensdag 26 oktober de eerste woning in de gemeente Bergen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Het betrof de glasvezelaansluiting van de familie Corver in Bergen. “Vandaag is een belangrijke mijlpaal bereikt.”

Glasvezel is volgens E-Fiber belangrijk om met “razendsnel internet, interactieve televisie en telefonie voorbereid te zijn op de toekomst.” De ontwikkelingen gaan snel, benadrukt een woordvoerder van het bedrijf. “De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit veertig procent per jaar. We internetten niet alleen, maar kijken ook steeds meer televisie via internet. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem.”

‘Aanleg gaat hard’

De aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Bergen gaat hard, vertelt de woordvoerder. “De komende tijd zijn we samen met aannemer Zener druk bezig met graven en realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens in gemeente Bergen. Als alles volgens plan verloopt zijn volgend jaar mei alle straten binnen de gemeente Bergen aangesloten op het glasvezelnetwerk.”

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen.

E-Fiber

E-Fiber is gespecialiseerd is sinds begin 2022 onderdeel van de onafhankelijke partij voor het aanleggen en beheren van glasvezelverbindingen: Open Dutch Fiber.

Jan Corver, bewoner (links) en Twan Welboren van provider Freedom Internet.