EGMOND AAN ZEE – Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee biedt op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, een boeiend inkijkje in de wereld van fietsvakanties in Europa. Reijnoud de Haan en Gerrie Huibers delen hun avonturen tijdens de bijeenkomst ‘Aan tafel met…’. De nadruk ligt op Polen en de Baltische Staten, waar ze tussen 1997 en 2024 talloze onvergetelijke tochten maakten.

Reijnoud de Haan en Gerrie Huibers.

De gepassioneerde fietsers nemen het publiek mee op een reis door de minder betreden paden van Oost-Europa. Van de groene heuvels van Slovenië tot de historische straten van Krakau. Ze ondersteunen hun verhalen met foto’s die de pracht van hun reizen vastleggen.

Praktische inzichten

De lezing belooft niet alleen inspiratie, maar ook praktische inzichten. Reijnoud en Gerrie delen tips over hoe je bij het beginpunt komt, wat je moet meenemen aan bagage, waar je kunt overnachten en eten, hoe je goede routes vindt, en wat te doen bij onverwachte tegenslagen zoals ziekte of pech onderweg. “Hopelijk springt de zin om op fietsvakantie te gaan op de bezoekers over”, benadrukken de twee Egmonders.

De lezing start om 13.30 uur. Voor deelname en koffie/thee vraagt PostaanZee een vrijwillige bijdrage. Postaanzee is te vinden aan Voorstraat 82a in Egmond aan Zee.