GEMEENTE BERGEN – De wethouders Sport van de Regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) tekenden 12 februari tijdens de Unieke Winterspelen in de De Meent Bauerfeind in Alkmaar‘ de Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten’.

Met deze samenwerking stellen deze gemeenten het belang van het stimuleren, organiseren en coördineren van het aangepast sporten op de voorgrond. Met de overeenkomst en de Unieke Winterspelen willen de gemeenten laten zien dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De Regio Alkmaar investeert in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. In 2016 heeft deze regio zich al aangesloten bij het landelijke platform ‘Uniek Sporten’. Via de website (www.unieksporten.nl) en app van ‘Uniek Sporten’ wordt een overzicht gegeven van het sportaanbod voor mensen met een beperking.

Sporten en bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en geven de mogelijkheid om mensen te ontmoeten. Daarom moet sporten en bewegen toegankelijk zijn voor iedere inwoner.