EGMOND-BINNEN – Traditiegetrouw staat Egmond-Binnen in augustus weer drie dagen lang op z’n kop! Van vrijdagochtend 18 tot en met zondagavond 20 augustus viert Egmond-Binnen feest.

“Het comité heeft een programma samengesteld om van de achtenveertigste editie van Egmond op z’n kop weer een fantastisch weekend te maken”, vertelt Egmonder Jörn Oud.

De aftrap is de grijze markt. Circa honderdzeventig kramen zijn te vinden in het hart van Egmond-Binnen. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten en zijn er lekkernijen te verkrijgen.

Alles of Nix competitie

Rond 19:00 uur start de ‘Trekker trek rodeo’ van de Alles of Nix competitie: het hele weekend strijden tien teams om de winst door opdrachten van uiteenlopende aard te volbrengen.

Zaterdag begint Egmond op z’n Kop met de kindermiddag op de Brink. Daarna staat er activiteiten op de planning op het terrein van voetbalvereniging Sint Adelbert.

Oud: “We hebben daar twee mooie AONix spellen opgebouwd om te aanschouwen vanaf 13:00 uur. Daarna hebben we de altijd gezellige barbecue in het dorpscentrum. En we sluiten de dag swingend af met livemuziek van The Wieners en coverband Alpha.”

Mis op de Adelbertusakker en muziekspektakel

Zondagochtend begint Egmond op z’n Kop met de traditionele mis op de Adelbertusakker. Vervolgens vinden er twee AONix-spellen plaats: ‘Snel naar de bel met labyrintspel’ en ‘Zaag hem eraf’. 

Het dorpsfeest eindigt met een muziekspektakel. “Daarbij staat de band ‘The Bounties’ op het podium. Een energieke band met muziek voor ieder wat wils. Als klap op de vuurpijl hebben we Ferry de Lits. En de achtenveertigste editie wordt afgesloten door niemand minder dan Rob Lee!”

Zie ook de website van Egmond op z’n Kop (Foto: Josgloriefotografie.com).