EGMOND – Vrijdagavond omstreeks 19.30 uur krijgt de Nederlandse Kustwacht een melding van het Marja Netty (UK-19) het heeft problemen met de schroef en drijft stuurloos richting het Helder A platform, niet veel later krijgen de KNRM reddingstations Den Helder & Egmond aan Zee alarm.

Een kleine 10 minuten na het alarm is de reddingboot Adriaan Hendrik onderweg richting het Helder A platform op zo’n 40 kilometer west van Den Helder, vanuit Den Helder is de reddingboot Joke Dijkstra onderweg.

Verder zijn het Emergency Towing Vessel (ETV) Guardian, het Kustwachtvliegtuig en een reddingshelikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) onderweg naar de onfortuinlijke visser.

Zodra de NHV helikopter ter plaatse is wordt een begin gemaakt met het evacueren van het Helder A platform waarop op dat moment nog 17 mensen aanwezig zijn.

De Adriaan Hendrik is rond half negen ter plaatse en maakt gelijk een sleepverbinding met de Marja Netty, die de fundatie van het platform op nog geen 200 meter is genaderd.

De Marja Netty is met zijn 331 Ton een aardige kluif voor de Adriaan Hendrik maar het lukt de reddingboot om de kotter vrij te houden van het Helder A platform.

Een collega visser (UK-243) heeft aangegeven de UK-19 verder op sleep te nemen naar Den Helder.

Rond 0.00 uur is de UK-243 ter plaatse en neemt de sleep over van de Adriaan Hendrik. Na het opnemen van de gegevens keren de Egmondse redders terug naar station.

Geef een reactie