EGMOND-BINNEN – De Abdij van Egmond organiseert zaterdag 28 augustus een ambachtelijke abdijmarkt. De broeders geven rondleidingen. Er zijn exposities, rondleidingen en muziek.

.
Deelnemers aan verschillende soorten rondleidingen (tussen 10.30 uur en 14.30 uur) krijgen informatie over het project de ‘Levende Aarde‘, de tuinen van de Abdij, br. Geerard en de historie van de Abdij. Vier workshops volgen op 28 augustus tijdens de ambachtelijke Abdijmarkt tussen 11:00 uur en 13:00 uur. Deze gaan over koken met kloosterkruiden of kloosterbloemen onder leiding van br. Adelbert of Tini Brugge. Op de abdijmarkt presenteren kerken, kloosters en diverse organisaties uit de regio zich en zij verkopen hun producten. Het geheel wordt muzikaal omlijst. De aanwezigen kunnen genieten van koffie met gebak, huisgemaakte soep met brood en struinen door de Abdijwinkel voor kaarsen, boeken, religieuze producten en abdijproducten.

.
De Abdijmarkt wordt gehouden op zaterdag 28 augustus (10.00 tot 15.00 uur) in de tuinen van de Abdij. De ingang is bij de Abdijwinkel aan de Vennewatersweg 27a in Egmond-Binnen. Zowel buiten als binnen worden de corona-regels in acht genomen. Het volledige programma is te vinden op www.abdijvanegmond.nl