Eerste hulpgoederen blijven nodig bij stoffeerderij Egmond aan den Hoef, haast is geboden

EGMOND AAN DEN HOEF – “De inzamelingsactie verliep goed! Chauffeur Tonny van de Ven en zijn Oekriense vriend hebben dertig dozen met ingezamelde eerste hulpgoederen opgehaald bij de stoffeerderij van Marien en Willy Druiven uit Egmond aan den Hoef. “Maar er is meer nodig: er was nieuws op de tv dat er nog steeds héél veel medicijnen, pijnstillers en verbandmiddelen nodig zijn. We zetten de actie daarom nog even door”, vertelt Willy Druiven

‘Haast is geboden’

De chauffeur en bijrijder waren volgens Willy ontzettend blij met de spullen en reden er snel weer mee weg. Willy: “Want haast is geboden: de hulpposten in Oekraïne zitten er met smart op te wachten.”

Wat is nodig?

Wat ingeleverd kan worden zijn bijvoorbeeld pijnstillers (Paracetamol voor kinderen en volwassenen, Naproxen, Diclofenac, Ibuprofen en vitaminepillen), stotenzalf, zinkzalf, trekzalf, brandwondenzalf / babyzalf, verbandscharen, pleisters, eilandpleisters, leukoplast, cuta hechtingsstrips (snel)verband, kompressen, zwachtels, watten, pols- en enkelsteunen EHBO-trommels (gevuld), mitella’s / steunkousen, babymelk in poedervorm, babyluiers, babyzalf
baby luierbroekjes, melkflessen en spenen, wond- en oogspray, spoelmiddelen, tissues, toiletpapier, steriele handschoenen, EHBO-thermodeken in folievorm, diarree-remmers Norit (bij stress), diabetesnaalden, incontinentie-materialen, ontsmettingsmiddelen voor wonden, oude leesbrillen (wel bruikbaar), kraamspullen zoals onderleggers dames maandverband en tampons, catheter, operatiekleding, kraamspullen, handschoenen, tissues, thermodeken, ontsmettingsmiddel voor de ogen, middelen voor astma.

Willy: “Lever de medicatie dus niet in bij de apotheek om het te laten vernietigen maar breng het bij ons!”

Adres en inlevertijden

Inleveren van eerste hulpgoederen kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Willy: “Zijn we voor korte tijd afwezig dan staat er een container bij de deur waar het in gedeponeerd kan worden.” Het inleveradres is Lamoraalweg 55 (industrieterrein de Weidjes), Egmond aan den Hoef.