EGMOND-BINNEN Na Foresters en DTS stapt St. Adelbert volgend jaar ook over naar het zaterdagvoetbal. Het is een besluit dat niet over een nacht ijs ging. “Wij zijn al een poosje met elkaar in gesprek over de toekomst van onze club.

De fusie met Zeevogels en Egmondia staat voor de deur en zal naar verwachting over twee of drie seizoenen een feit zijn, maar zolang deze er nog niet is willen wij een gezonde club blijven en iets te bieden hebben voor onze leden”, reageert aantredend voorzitter Ben van Woezik.

Volgens Rob Aelbers, die samen met Ben van Woezik het voorzitterschap voor zijn rekening gaat nemen, is er onder de spelende jeugd een steeds grotere behoefte om op zaterdag te blijven voetballen. “Die gasten spelen gewoon graag op zaterdag.

Onze JO18 zou eigenlijk door moeten stromen naar de senioren, maar ze willen niet naar de zondag toe en hetzelfde geluid horen wij nu al vanuit de JO16. Met het op zondag blijven voetballen, zullen we dus alleen maar (jeugd)leden blijven verliezen”, aldus Aelbers.

“Het grote voordeel van zaterdagvoetbal is dat wij straks alles op één dag hebben. Jeugdleden kunnen volgend jaar lekker blijven hangen om bij het eerste te gaan kijken en de vaders die in de senioren spelen zijn straks alleen op zaterdag op de club.

Vrijwilligers hoeven maar op één dag ingezet te worden en we hopen op meer sfeer op de Kwekerij en na afloop in de kantine”, vult Van Woezik aan. Inmiddels is St. Adelbert met de invulling van de selectie voor volgend seizoen bezig.

“Egmond-Binnen heeft altijd veel talentvolle voetballers voortgebracht. Een paar jaar geleden speelden wij nog nacompetitie voor promotie naar de derde klasse zondag, waarna een groot deel van deze lichting op een hoger niveau is gaan voetballen.

Een aantal spelers heeft reeds toegezegd volgend seizoen in het rood/geel te komen spelen. Hoe gaaf zou het zijn als wij richting de fusie nog een paar succesvolle seizoenen op de Kwekerij kunnen beleven en oude tijden kunnen laten herleven”, sluit van Woezik af.