SCHOORL – Op zondag 6 januari komt Piet Zomerdijk met zijn 20 hoornblazers bij Buitencentrum Schoorlse Duinen afblazen. Voor de bezoekers is te zien hoe de blazers uit een houten stam hun eigen hoorn hebben gemaakt. Vanaf 12.00 uur wordt in bosbrasserie IJgenweis een demonstratie midwinterhoornbouwen gegeven. Van 14.00 tot 16.00 uur is in de duinen een midwinterhoornwandeling uitgezet. Routekaartjes zijn te verkrijgen bij de balie van het Buitencentrum en bij IJgenweis.

Om 16.00 uur komen alle blazers te samen bij de kleine poel voor het ‘Heidens kabaal’. Hiermee wordt het midwinterhoornseizoen 2019 afgeblazen. Na de wandeling kunt u bij ‘IJgenweis eten&drinken’ glühwein en chocolademelk drinken.

Voor onze jaartelling gebruikten de Germanen de midwinterhoorn om met de geluiden de zon terug te roepen na de donkere winter.

Later gebruikte men de hoorn om te waarschuwen dat de boerderij was ingesneeuwd. Meer informatie is ook te vinden op: www.staatsbosbeheer.nl/midwinterhoornschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur en ligt aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl. Betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.