BERGEN – Het werk van componist Simeon ten Holt staat zaterdag 20 mei centraal tijdens het Festival Cantonaal in de Ruïnekerk in Bergen. Twee andere concerten – gepland op donderdag en vrijdagzijn afgelast. Dat meldt organisator Stichting Kunstgetij. “Dit is uniek en heel jammer.”

Kunstgetij is blij dat het concert van meesterpianist Hannes Minnaar aanstaande zaterdag wel kan plaatsvinden. Hij speel de vier Soloduiveldansen in de kerk in hartje Bergen. Ten Holt schreef deze composities gedurende een periode van tien jaar. Dit concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via kunstgetij.nl.

Afgelast zijn een gezongen versie van Canto Ostinato en het Capriccio voor viool, gespeeld door Janneke van Prooijen. Dit concert zou plaatsvinden op donderdag (Hemelvaartsdag) in de Oud-Katholieke Kerk in Egmond aan Zee. Daarnaast gaat vrijdag in de Ruïnekerk het concert van Matangi Strijkkwartet niet door. Deze strijkers zouden Ten Holt’s Palimpsest vertolken. Het eerder door RTV80 gepubliceerde artikel op deze website is dus niet meer actueel.

‘Afgelast: ‘Problemen niet te verhelpen en volkomen uniek’

Een woordvoerder van Stichting Kunstgetij laat desgevraagd aan RTV80 weten dat de concerten op donderdag en vrijdag niet doorgaan vanwege een combinatie van factoren.

“We kampten met technische problemen, er waren problemen in de persoonlijke sfeer en de kaartverkoop liep moeilijk. Wij gaan ons intern beraden over de gang van zaken. Duidelijk is wel dat we de concerten met geen mogelijkheid door hadden kunnen laten gaan. De afgelasting is heel jammer en uniek: dit is in twaalfenhalf jaar tijd nog niet eerder gebeurd.”

Mensen die voor donderdag of vrijdag een ticket hebben gekocht, krijgen hun geld terug, zo de woordvoerder van Kunstgetij weten.

Hannes Minaar (aangeleverde foto via Stichting Kunstgetij).