BERGEN – Het project ‘Groen in de Buurt’ eindigt dinsdagavond 16 mei bij Hof van Heden aan Binnenhof 11 in Bergen.

Het afgelopen jaar werkten vier bewonersgroepen in Bergen om hun buurt een beetje groener, klimaatadaptiever en mooier te maken. Zij zijn momenteel nog druk bezig met het aanplanten van de laatste bomen, struiken en bloemen.

Rondleiding

Tijdens de afsluitende bijeenkomst delen de aanwezigen tips en ervaringen. Ze krijgen een rondleiding in de nieuwe vergroende binnenplaats van Hof van Heden, een van de initiatieven. Ernest Briët, wethouder Verduurzaming, neemt ook deel aan de avond.

In het project werken de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en IVN Noord-Holland samen met de gemeente Bergen om groene buurtinitiatieven te steunen. Zij stellen budget, advies en materiaal beschikbaar.

Project krijgt vervolg

Voor wie zelf een idee heeft om een wijk groener en mooier te maken, is dit dé kans om inspiratie op te doen, benadrukt een gemeentewoordvoerder. Het project Groen in de Buurt krijgt namelijk een vervolg in Bergen. De bijeenkomst bij Hof van Heden duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Binnenlopen kan vanaf 18.45 uur. Aanmelden kan via minella@mnh.nl.