SCHOORL – De onverharde parkeerplaats aan de Molenweg in Schoorl wordt per 1 april afgesloten. Op deze plek werd de afgelopen jaren veel gratis geparkeerd, ook als er op parkeerterrein aan de Sportlaan voldoende ruimte was.

De gemeenteraad stemde op 6 februari in met een nieuwe inrichting voor het noordelijk gedeelte van het Groene Hart in Schoorl. In het plangebied, dat de naam Buitenduin heeft gekregen, wordt een nieuwe parkeerplaats met 75 plaatsen aangelegd die bereikbaar wordt vanaf de Sportlaan.

De jeu de boules vereniging Schoorl wordt hiervoor noordwaarts verplaatst naar de Molenweg.
Het duurt nog even voordat de herinrichting wordt uitgevoerd. In aanloop naar de aanpassingen wordt de onverharde parkeerplaats in het gebied (toegankelijk via de Molenweg)alvast afgesloten, zo heeft de gemeenteraad besloten.

Dit omdat de Molenweg, Huismansweg en R├Ądeckerweg veel last hebben van sluipverkeer en er voldoende openbare parkeerplaatsen in de buurt zijn.

Ook als er evenementen zijn, mag het terrein niet worden gebruikt. De parkeerplaats is alleen nog toegankelijk voor medewerkers van de nabijgelegen basisschool Teun de Jager, de jeu de boulesvereniging en de ruiterverenigingen.