EGMOND/ HEILOO – Al tienduizend wandelaars hebben zich ingeschreven voor de Fjoertoer door Egmond en Heiloo op 24 en 25 november.

Vorig jaar brachten de vernieuwde routes over 12, 16 en 20 kilometer 15.500 deelnemers naar Egmond. De Family Fjoertoer van 6 kilometer werd in zijn eigen, vertrouwde jasje georganiseerd. Organisator Le Champion verwacht dit aantal wandelaars wederom te behalen.

Op dit moment zijn vooral de routes over 12 kilometer met 3700 wandelaars en de Family Fjoertoer 6 kilometer met 2800 deelnemers het populairst. Gevolgd door 2300 wandelaars op de 16 kilometer en 1200 op de 20 kilometer.

De stad Alkmaar brengt procentueel de meeste wandelaars naar Egmond aan Zee, ruim 10 procent. Er staat op het moment van schrijven zeven verschillende nationaliteiten aan de start.

Duizenden lichtbakens

Vorig jaar koos Le Champion ervoor de afstanden in te korten, zodat wandelaars ruimer de tijd konden nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. De Family Fjoertoer van 6 kilometer is wel in zijn eigen, vertrouwde jasje georganiseerd.

Na een sfeervolle start vanuit Hotel Zuiderduin, wijzen duizenden lichtbakens deelnemers de weg in de duisternis. De afstanden lopen door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee.

Fairytale Fjoertoer

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De vorige editie was dat Fjoertoer Wildlife. Het thema van dit jaar is Fairytale Fjoertoer.

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd naar een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen. Alle dromen komen uit in de fantasiewereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer.

Wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een vrijwillige donatie doen. Van het uiteindelijke bedrag wordt nieuwe uitrusting aangeschaft, denk aan een overlevingspakken van zo’n € 1.500,- en werkpakken van € 450,- per stuk.

Inschrijven

Inschrijven voor de negende editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via de website van de Fjoertoer. De inschrijving is geopend tot en met 13 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.