ALKMAAR – Alkmaar heeft zich in het proces van de fusie met de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp wat de financiële aspecten betreft niet gehouden aan de wet. Dat zei D66-raadslid Rob Dijkslag donderdagavond in een commissievergadering.

Die wet zegt volgens Dijkslag onder meer dat alle besluiten die van invloed kunnen zijn op de financiële positie van de nieuwe gemeente moeten worden voorgelegd aan de fusiepartners en de provincie vóórdat dat die besluiten door de gemeenteraad worden aangenomen.

Hij noemde de nieuwbouw van het poppodium Victorie aan de Pettemerstraat, de aankoop van de bioscoop aan het Doelenveld en het herstel van het tweerichtingsverkeer op de Kanaalkade.

De lening van 3 miljoen euro aan voetbalclub AZ waarover het college recent een besluit heeft genomen, is nog niet aan de fusiepartners en de provincie voorgelegd.

Dijkslag zei dit te hebben vernomen bij de provincie zelf. Volgens het D66-raadslid loopt Alkmaar het risico dat de besluiten door de provincie worden teruggedraaid.

Geef een reactie